Lekkur heftug

De eerste maanden van het jaar was mijn verzamelbudget redelijk beperkt. De laatste weken stromen de nieuwe aanwinsten, mede door m’n verjaardag, echter in hoog tempo binnen. Zo heb ik vanmorgen maar eens geinvesteerd in de afdeling Heftige Muziek van mijn collectie. Er zijn immers van die momenten in een mensenleven dat je aan Kylie Minogue of ABBA niet genoeg hebt.

Aanwinsten

Afgelopen weekend zag ik nog eens de aflevering van “Seven Ages Of Rock” over de opkomst van de (vooral Britse) heavy metal. En tja, dan blijkt Black Sabbath toch weer erg lekker te klinken. Sterker nog: “Paranoid” is een wereldplaat! Stevige jaren ’70-rock, maar zeker niet in de categorie “van dik hout zaagt men planken”. Sterke nummers, sterke riffs, Ozzy in topvorm en soms bijna Cream-achtige tempowisselingen.

Over Cream gesproken: “Things we like” van Cream-bassist Jack Bruce is in huize Weirdomusic (en omstreken) al jarenlang een favoriet. Het was er alleen nog nooit van gekomen om ‘m op CD aan te schaffen. Heftige muziek, maar dan van een heel ander soort dan de andere hier besproken platen.

Motörhead tenslotte. Ja, hoe klets ik me daar uit? Hij kostte maar 5,99? Er staan nummers op die Lemmy al speelde met Hawkwind? Ach, laat ik het maar bekennen: een dosis Motörhead op z’n tijd is gewoon lekker!Share