Google+ krijgt een plus

Google Wave? Nee. dat was het niet. Te wazig. Google Buzz? Dat kwam al wat meer in de richting. Google+ dan? Ja, het nieuwe sociale netwerk van Google zou wel eens een blijvertje kunnen zijn. Afgelopen week was Google+ alleen op uitnodiging toegankelijk, maar ik begrijp dat inmiddels iedereen met een Google-account toegang heeft.

Google+

Zelf heb ik nu een paar dagen rondgekeken op deze Facebook-killer. En inderdaad, de eerste indruk was: dit is de Facebook-wall, maar dan anders. Inmiddels blijkt Google+ toch wel degelijk meer te zijn dan een Facebook-kloon en over een aantal opties te beschikken die het beheren van en communiceren met je netwerk net even makkelijker maken.

Ook door – al bestaande of toekomstige – koppeling met overige Google-diensten als Gmail, Picasa (binnenkort Google Photos), en Blogger (binnenkort Google Blogs) lijkt de kans van slagen van G+ nu al vele malen groter dan die van Buzz en Wave destijds.

Wat me de afgelopen dagen nog het meest is opgevallen, is de snelheid waarmee veel van mijn Twitter- en Facebook-contacten Google+ hebben omarmd. Er wordt al volop gepost, er worden tips over het netwerk zelf uitgewisseld en er worden flink veel invites uitgedeeld. Inmiddels heb ik ook de mobiele versie van G+ geinstalleerd op mijn telefoon en de eerste indruk daarvan is ook heel positief.

Een goede introductie van Google+ vind je hier.

Meer over Google+ op Volskrant.nl: “Een verslag van een week op Google+, is het wat?“.Share