Heello: “Ping succesfully echoed”

Heeft u dat ook wel eens? Dat uw ping succesfully wordt ge-echoed? Ik had het zojuist wel. Op het nieuwe sociale netwerk Heello.

Heello

Heello lijkt, zoals ook Nu.nl vandaag bericht, veel op een uitgeklede versie van Twitter. Een bericht heet een ‘ping’ en een retweet een ‘echo’. Het volgen van gebruikers noemt het netwerk ‘luisteren’. Ook is het mogelijk om andere gebruikers te noemen door een @-teken voor hun namen te zetten.

Heello is opgericht door Noah Everett, die eerder fotodienst Twitpic oprichtte. Net nu Twitter de samenwerking met zijn dienst heeft stopgezet, lanceert Everett zijn eigen Twitter-kloon. Dat dat juist nu gebeurt is echter “toeval”, aldus Everett.

Voegt Heello iets toe aan het rijtje Twitter, Facebook en Google+? De eerste indruk is van niet. Waar eerstgenoemde netwerken naast elkaar bestaansrecht hebben, is Heello tot nu toe niet meer dan een regelrechte Twitter-kopie. Alleen door onderscheidende opties en diensten toe te voegen, kan de site meerwaarde hebben. Na mijn proefrondje van vanmiddag zal ik Heello voorlopig dan ook links laten liggen.Share