It was 32 years ago today

Vandaag is het 32 jaar geleden dat het album “Unmasked” van KISS verscheen. Wees gerust, dat weet ik niet uit mijn hoofd: ik las het net op Facebook.

“Unmasked” was op het moment van verschijnen het laatste studio-album van KISS in de originele bezetting, maar achteraf zou blijken dat drummer Peter Criss al niet meer op de plaat te horen is: sessiedrummer Anton Fig nam de drumpartijen voor zijn rekening. Dat had hij een jaar eerder ook al gedaan op een groot deel van de lp “Dynasty”.

Ik weet niet meer waar ik hem kocht, maar “Unmasked” is waarschijnlijk de eerste KISS-lp die ik direct na verschijnen aanschafte. Dat zou ik tot “Lick it up” in 1983 blijven doen, waarna ik mijn belangstelling voor de band de nodige jaren zou verliezen.

Tegenwoordig mag KISS gewoon weer gedraaid worden op Weirdomusic-HQ en het nog te verschijnen album “Monster” zal ik later dit jaar ook gewoon weer direct na release kopen, net als de luxe heruitgave van de lp “Destroyer” die rond dezelfde tijd in de winkels moet liggen.Share